Nieuws

  • 24 november 2020
vuurwerk

Algemeen vuurwerkverbod in Oost-Vlaanderen

De gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen heeft gisteren beslist dat er een algemeen vuurwerkverbod komt in de hele provincie Oost-Vlaanderen. In Vlaanderen is vuurwerk sowieso al verboden tenzij een burgemeester er uitdrukkelijk de toelating voor geeft.
koop in kruisem
  • 21 november 2020

Ondernemersgids 'Koop in Kruisem'

Koop lokaal en help onze handelaars die nu de deuren moeten sluiten mee door de coronacrisis.  Velen van hen hebben ook een online aanbod. Zelfs voor je eindejaarsgeschenken kan je bij hen terecht. (Her)ontdek je buurt en steun de Kruisemse economie en shop massaal lokaal!
Sportkamp
  • 16 november 2020

Sportkampen tijdens kerstvakantie

Er zijn nog vrije plaatsen voor de 3-daagse sportkampen in de kerstvakantie.  Alle inschrijven en betalingen verlopen online via www.i-school.be/login.  Meer info:
  • 9 november 2020

Rechtzetting - Wat mogen verenigingen nog organiseren?

Door een technische fout stond in de nieuwsbrief van vandaag verkeerde informatie over wat een vereniging nog wel en niet mag organiseren. Hieronder lees je de juiste info:
  • 21 november 2020

Gemeente voorziet CO2-meters voor alle scholen

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de leerlingen van de 10 Kruisemse scholen op een veilige manier les kunnen volgen. We willen de scholen dan ook maximaal ondersteunen in hun werking tijdens deze heel moeilijke periode.  
  • 16 november 2020

Ouwegem krijgt dorpshuis en nieuw lokaal voor KLJ

Het lokaal voor krulbollen Ouwegem en het jeugdlokaal van de KLJ Ouwegem, naast De Griffel, voldoen niet meer aan de huidige normen en veiligheidsvoorschriften. Daarom worden beide gebouwen vervangen door één nieuw gebouw dat multifunctioneel gebruikt zal kunnen worden.  
  • 4 november 2020

Update Corona - Gemeenten van politiezone Vlaamse Ardennen verbieden alle evenementen en activiteiten van verenigingen

De intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem) heeft bijkomende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 
kippen
  • 17 november 2020

Ophokplicht pluimvee of afschermen na geval van vogelgriep in Oostende

Sinds 15 november 2020 geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor vogels, nadat er in Oostende een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld is. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV).
Kruisem verlicht
  • 10 november 2020

Kruisem Verlicht gelanceerd

In Kruisem werd op 10 november het startschot gegeven voor de campagne Kruisem Verlicht. De campagne is een initiatief van burgers en gemeente en wil in deze donkere dagen licht brengen voor en door de Kruisemnaar.
  • 3 november 2020

De recyclageparken blijven open

Onze recyclageparken blijven gewoon open tijdens hun reguliere openingsuren, ondanks de strengere maatregelen.