Nieuws

  • 10 juli 2020

Doe lokaal!

Nu we stilaan opnieuw ons kot mogen verlaten, is het tijd om weer te genieten, te proeven, te klinken, te ontdekken. Door dat lokaal te doen, help je onze economie er weer bovenop.  Kruisem heeft tal van ondernemers en handelaars met kwalitatieve diensten en producten.
  • 10 juli 2020

Draagplicht mondmasker uitgebreid

De verplichting tot het dragen van een mondmasker wordt vanaf 11 juli 2020 uitgebreid. Nu is het dragen van een mondmasker al verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep (zoals dat van kapper).
  • 6 juli 2020

Aanvraagtermijn verwarmingstoelage verlengd

Heb je je verwarmingstoelage nog niet aangevraagd wegens COVID-19? Opgelet de aanvraagtermijn bedraagt 60 dagen maar werd wegens COVID-19 verlengd.
  • 22 juni 2020

Gebruik bij storm- of waterschade het e-loket van de hulpverleningszone

Wij wensen je te informeren over een wijziging aan het oproepnummer 1722. Het is belangrijk dat de operatoren in de noodcentrales 112, die ook de oproepen naar het nummer 1722 afhandelen, zich zo veel mogelijk kunnen toeleggen op het afhandelen van noodoproepen (dringende medisch
  • 9 juli 2020

Gemeentelijke diensten niet bereikbaar op 11 juli

De gemeentelijke diensten, ook de sporthal, de bibliotheken en de recyclageparken zijn op zaterdag 11 juli 2020, de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, gesloten. 
  • 6 juli 2020

Recyclagepark Zingem sluit 2 weken tijdens zomerverlof

Let op! Het recyclagepark van Zingem sluit van 11 juli t.e.m. 26 juli! Je kan wel terecht op het recyclagepark van Kruishoutem, Melkerijstraat 2. Dit recyclagepark is open op:
groepsaankoop zonnepanelen
  • 22 juni 2020

Groepsaankoop zonnepanelen

Energiehuis BEA organiseert een groepsaankoop voor zonnepanelen voor alle inwoners in van Zuid-Oost-Vlaanderen. Ook onze gemeente ondersteunt deze groepsaankoop. Zonnepanelen plaatsen is immers een duurzame keuze die bijdraagt aan een klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. 
Evenement
  • 9 juli 2020

Een evenement organiseren tijdens de coronacrisis

Sinds 1 juli zijn de coronamaatregelen opnieuw versoepeld en mogen er terug feesten, evenementen en kermissen plaatsvinden. Let wel, er gelden een aantal voorwaarden.
Vrijetijdsfolder zomer / najaar 2020
  • 25 juni 2020

De nieuwe vrijetijdsfolder jeugd zomer/najaar 2020 is er!

Alle leerlingen van de Kruisemse basisscholen kregen een vrijetijdsfolder mee naar huis.  Daarin staan alle activiteiten die door de gemeente of in samenwerking met de gemeente worden georganiseerd tijdens de zomer en het najaar. 
De bib
  • 22 juni 2020

Bib terug open vanaf 1 juli

Graag verwelkomen we je terug in de BIB. Uiteraard veilig en op afstand, volgens de geldende maatregelen.