Duurzaam bouwadvies

Wat

Heeft u bouw- of verbouwplannen en wilt u de woning milieuvriendelijker, energiezuiniger en gezonder maken? Ziet u het bos niet meer door de bomen? Dan kan u duurzaam bouwadvies krijgen.

Op 20 december 2012 onderschreef de gemeenteraad een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de Gentse MilieuAdviesWinkel. Dankzij deze beslissing kan u er met een adviescheque terecht voor een doorlichting van uw plan bij deze experts. Wie de bouwsuggesties van de adviseurs toepast, verzekert zich van gezond en comfortabel wonen – en van blijvend lage energiefacturen.

Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij duurzaam bouwadvies geven op maat. Dat is geen overbodige luxe. Ieder gebouw is anders. Elke klant heeft zijn eigen wensen en prioriteiten.
Hoe vroeger de adviseur in het bouwproces wordt betrokken, hoe beter. Dat geeft u de kans om essentiële keuzes te maken voor de plannen afgewerkt op tafel liggen. Want achteraf ingrijpen is altijd moeilijk.

Hoe

Een adviessessie verloopt meestal op basis van de voorlopige plannen van de architect, foto’s van de te verbouwen woning of zelfs ruwe schetsen. De adviseur overloopt de plannen en geeft voor elk element van het bouwproject de mogelijkheden inzake duurzaam en energievriendelijk bouwen. 

Hoe kan u het verbruik verminderen? Hoe gaat u om met isolatie? Welk ventilatiesysteem zorgt voor een optimaal rendement? Zijn zonnecollectoren of andere duurzame energiebronnen een haalbare kaart? 

Een antwoord op deze en vele andere vragen krijgt u na afloop van het gesprek. Deze uitgebreide lijst van adviezen zal uw woning aanzienlijk verbeteren op het vlak van comfort, betaalbaarheid en energiegebruik.

Interesse? U kan de toekenning voor gratis bouwadvies (maximaal 3 uren) ophalen in het administratief centrum bij de cluster grondgebiedzaken. De toekenning is op naam en moet gekoppeld worden aan een specifiek project.

Klik hier voor meer info over de MilieuAdviesWinkel.

Milieudienst

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem
Vanhuele Wim
09 389 01 20
09 389 01 29

Openingsuren

ma

8.30

-

11.30 u.

di

8.30

-

11.30 u.

13.30

-

18.45 u.

woe

8.30

-

11.30 u.

do

8.30

-

11.30 u.

vrij

8.30

-

11.30 u.