Openbaar vervoer

nmbs

De spoorlijn Gent-Oudenaarde-Ronse heeft een halte in Zingem. Voor meer informatie over dienstregelingen, tarieven, stationsinformatie en meer verwijzen we u naar de website van de NMBS of het algemeen infonummer 02 528 28 28.

Om hun klanten zo goed mogelijk behulpzaam te zijn, informeert zij hen over het gebruik van de automaat voor het aankopen van vervoersbewijzen via instructiefilmpjes op hun website. Deze kan je ook hier bekijken.

DE LIJN

Doorheen de gemeente lopen diverse trajecten van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Voor meer informatie over de dienstregeling verwijzen we u naar de website van De Lijn of het algemeen infonummer 070 22 02 00.

OMNIPAS 65+, NU OOK OP MOBIB-KAART

Bent u 65 jaar of ouder en reist u regelmatig met De Lijn? Dan geniet u van een voordelige formule! Met uw Omnipas 65+ reist u één jaar onbeperkt.

Het Omnipas 65+ jaarabonnement staat sinds kort ook op een MOBIB-kaart. Zo'n MOBIB-kaart is een stevige, kleine, kaart met een computerchip erin.

Voor meer informatie over De Lijn, over tarieven, reiswegen en dienstregelingen kan je surfen naar www.delijn.be of bellen naar 070/22.02.00 (0,30 euro/minuut).

VOORWAARDEN

Om een Omnipas 65+ van De Lijn aan te kunnen aankopen, moet u 65 jaar zijn of worden.

BEDRAG

Het abonnement zelf, de Omnipas 65+, kost 53 euro per jaar. Op de website van De Lijn kan u nagaan of u van een korting kan genieten.

Als u minder dan 17 keer per jaar bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card10, sms-ticket of biljet voordeliger.

Voor de aanmaak van de MOBIB-kaart betaalt u 5 euro per vijf jaar.  Heb je al een MOBIB-kaart? Je nieuw abonnement wordt automatisch op je MOBIB-kaart geladen wanneer je de kaart scant op één van onze voertuigen.  Heb je al een MOBIB-kaart (met je foto erop) van een andere vervoermaatschappij en je wilt die kaart gebruiken? Je kan jouw abonnement op de bestaande kaart laten toevoegen. Hiervoor moet je eenmalig langsgaan bij een Lijnwinkel in de buurt. Verleng je nadien, dan is de kaart gekend in ons systeem en kan je je abonnement gewoon online aankopen.  Heb je nog geen MOBIB-kaart? Je ontvangt van ons binnen de 7 werkdagen een MOBIB-kaart met daarop je abonnement.

HOE AANKOPEN OF VERLENGEN?

Koop online

Dit is de snelste weg naar je abonnement. Je koop of verlengt en betaalt online. En dit in minder dan 1 minuut. Ga snel naar delijn.be/koopabo.

Let wel op, een aantal abonnementen kan je niet online kopen:

· Heb je al een MOBIB-kaart van een andere maatschappij, dan moet je geen nieuwe MOBIB-kaart kopen. De eerste keer dat je op deze kaart een abonnement van De Lijn wil laten plaatsen, moet je wel je abonnement in de Lijnwinkel aankopen. Een volgende verlenging kan wel online.

· De korting die door sommige gemeenten toegekend wordt voor een beperkte leeftijdscategorie of een welbepaalde aanvangsdatum wordt niet automatisch verrekend. Hiervoor moet altijd het attest naar de dienst Abonnementen gestuurd worden.

· Sociale abonnementen tegen verlaagd tarief

Bestel via het contactformulier

Via het contactformulier dienst Abonnementen van De Lijn met vermelding van naam, adres, geboortedatum, geslacht, gewenste aanvangsdatum van het abonnement en gewenste geldigheidsduur van het abonnement (1, 3 of 12 maanden). Vergeet niet een gescande versie van de identiteitskaart toe te voegen.

Bestel schriftelijk

Download het aanvraagformulier Omnipas65+. Vul het in en stuur het op naar de dienst Abonnementen. Vergeet niet een kopie van je identiteitskaart toe te voegen.Ga naar de Lijnwinkel

In de Lijnwinkel krijg je op vertoon van je identiteitskaart en na betaling je abonnement mee.

GEBRUIK

Bij elke op- en overstap moet u de MOBIB-kaart scannen: hou uw MOBIB-kaart voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-kaartlezer. Zodra de kaartlezer uw kaart herkent, verschijnt er op het scherm een vinkje ('V‘) op een groen veld. U mag pas dan doorlopen. Bij het afstappen hoeft u niets te doen. Je moet je abonnement dus niet meer aan de chauffeur tonen. Het op- en overstappen gaat dus vlotter. Heb je toch problemen met het scannen? Dan helpt je chauffeur je natuurlijk graag verder.

De Omnipas 65+ of MOBIB-kaart is een vervoerbewijs op naam: alleen de houder mag de kaart gebruiken. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis meereizen. Bij een controle moet u uw MOBIB-kaart en uw identiteitskaart kunnen tonen. Als u de kaart niet bij u hebt, moet u dus op voorhand een ander vervoerbewijs kopen.

UITZONDERINGEN

Met de Omnipas 65+ op MOBIB-kaart van De Lijn kunt u niet gratis reizen:

· Op de Limburgse snellijnen

· In geval van evenementenvervoer

· Met het openbaar vervoer van de MIVB (Brussel) en de TEC (Wallonië).

GOED OM WETEN

Heb je de gratis app van De Lijn al?

Je kunt deze app makkelijk downloaden via de App Store of de Google Play Store en installeren op je smartphone. Je stippelt er je reisweg mee uit én de app vertelt je op tijd wanneer je moet afstappen. Zo mis je nooit nog een halte. Héél praktisch dus.

Heb je al een profiel op delijn.be?

We werken elke dag aan een betere dienstverlening, zodat we je nog beter kunnen helpen. Blijf je graag op de hoogte van storingen of omleidingen op jouw lijn(en)? Maak dan een persoonlijke profiel aan op delijn.be/mijnprofiel.

MEER INFORMATIE

· De Lijn - Omnipas 65+

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je 7 dagen na je bestelling je abonnement niet ontvangen? Neem dan schriftelijk contact op met de dienst Abonnementen.

Heb je een andere vraag of zijn er onduidelijkheden bekijk dan de veelgestelde vragenlijst.

OVERSTAP NAAR ELEKTRONISCHE ABONNEMENTEN (oktober 2016)

Online bestelde jaarabonnementen nu al op MOBIB

Koopt of verlengt u uw jaarabonnement van De Lijn online? Dan bent u bij de eersten die straks genieten van de nieuwe MOBIB-kaart. Abonnees die niet online (kunnen) bestellen of abonnees met een abonnement voor 1 of 3 maanden, krijgen voorlopig nog een papieren abonnement.

Wat is MOBIB?

De MOBIB-kaart is geen vervoerbewijs, het is een drager voor vervoerbewijzen. U kunt de kaart vergelijken met een bankkaart waarop u vervoerbewijzen oplaadt. De kaart is handig, milieuvriendelijk en maakt op- en overstappen gemakkelijk. Ze blijft 5 jaar geldig: u betaalt een administratiekost van 5 euro die automatisch wordt verrekend als u uw abonnement online koopt of verlengt.

Straks in uw postbus

Nadat u uw jaarabonnement online hebt gekocht of verlengd, valt uw MOBIB-kaart automatisch in uw postbus. Samen met uw kaart ontvangt u ook alle info over het gebruik. U kunt uw MOBIB-kaart direct gebruiken op bus of tram.

Aanpassing dienstregeling De Lijn

Omwille van besparingen ziet De Lijn zich genoodzaakt te snoeien in haar aanbod. Binnen dit kader zijn voor onze gemeente volgende specifieke maatregelen uitgewerkt:

  • Belbus Zingem – Oudenaarde
  • Belbus Kruishoutem – Wortegem-Petegem (bedient enkel deelgemeente Huise)

Deze belbussen zullen niet meer rijden op zondag vóór 10u. ’s morgens en ná 19u.00 ’s avonds.

  • Lijn 47: Gent-Sint-Pieters – Gavere – Oudenaarde

Examenperiode (december en juni): schrappen van de woensdagmiddagrit 12u.18 Oudenaarde (Smissestraat) en 12u.53 Gavere (Warande).

Er is een alternatief vanaf Tacambaro om 12u.21 (lijn 44), 12u.24 (lijn 46) en 12u.39 (lijn 47).

Verder zal dit schooljaar de laatste 4 dagen van juni reeds volgens de vakantiedienstregeling worden gereden. Leerlingen moeten de laatste 4 dagen meestal niet meer naar school. De Lijn past hiervoor de dienstregeling aan, tenzij de school anders wenst. Hiervoor wordt nog met de scholen contact opgenomen.

Bovenstaande maatregelen worden ingevoerd vanaf 1 mei 2015.

Hoe reserveer je de belbus?

1. Contacteer de belbuscentrale: 09 211 91 91

30 dagen tot minimum 1 uur voor je verplaatsing, liefst zo vroeg mogelijk

2. Geef je vertrekpunt en eindbestemming door

De belbuscentrale zoekt steeds de meest geschikte oplossing voor jouw verplaatsing en houdt daarbij rekening met het volledige openbare vervoernetwerk in Vlaanderen. Een combinatie met belbus, vaste buslijn en/of trein is ook mogelijk.

3. De belbus pikt je op aan de afgesproken halte op het afgesproken moment

Afhankelijk van de drukte hou je best rekening met een speling van 5 minuten vóór en 15 minuten na het afgesproken tijdstip.

Tips:

Voeg je e-mailadres toe aan je klantgegevens en ontvang een bevestigingsmail na je reservatie.

Geef je gsm-nummer door, dan kan de belbuscentrale je verwittigen bij onvoorziene omstandigheden (vb. sterke vertragingen door wegenwerken).

Meer informatie?

www.delijn.be/nl/belbus

Overzicht buslijnen in Zingem

Lijn 47 Gent Sint-Pietersstation – Gavere – Oudenaarde

Overzicht belbussen in Zingem

Belbus 450 Kruishoutem – Wortegem-Petegem

Belbus 485 Zingem – Oudenaarde

Voor meer info over het aanbod, kan je terecht op de website van De Lijn (link: http://reisinfo.delijn.be/dienstregelingen/) of bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€0,30/min).

Als je geen gebruik kan maken van de buslijn in Zingem kan je gebruik maken van de belbussen:

Belbus 450 Kruishoutem – Wortegem-Petegem

Belbus 485 Zingem – Oudenaarde

Deze kan je reserveren via de belbuscentrale op het nummer 09 211 91 91

·Op weekdagen van 6 tot 20 uur

·Op zaterdag, zon- en feestdagen van 8 tot 15 uur

Reserveren kan tot 2 uur voor vertrek, maar liefst 1 dag op voorhand en ten vroegste 14 dagen vooraf.

Belbus 450 Wortegem-Petegem – Kruishoutem

Wanneer rijdt deze belbus?

Op schooldagen van 5.30 tot 21.40 uur

·Tijdens schoolvakanties van 5.30 tot 21.30 uur

·Op zaterdag van 8.10 tot 20.10 uur

·Op zon- en feestdagen van 9.10 tot 20.10 uur

Waarheen rijdt de belbus?

De belbus stopt, net als de gewone bus, aan vaste haltes. Maar zijn reisweg is afhankelijk van de reservaties. Met de belbus kunt u alle mogelijk verplaatsingen maken binnen het belbusgebied.

Het belbusgebied omdat de gemeentes Kruishoutem en Wortegem-Petegem met deelgemeentes. De belbus heeft ook haltes in Anzegem, Deinze (centrum, Petegem-aan-de-Leie), Nazareth, Oudenaarde (centrum), Waregem (centrum) en Zingem (Huise).

Een aantal belangrijke bestemmingen binnen het gebied zijn:

·De stations van Anzegem, Deinze, Oudenaarde en Waregem

·Het centrum van Deinze met o.a. het ziekenhuis Sint-Vincentius

·Het centrum van Kruishoutem met o.a. het gemeentehuis, de kerk, het Rustoord en de sporthal

·Het centrum van Oudenaarde met o.a. de markt, het winkelcentrum, het AZ-Ziekenhuis en het sportcentrum

·Het centrum van Petegem met o.a. het rusthuis

·Het centrum van Waregem met o.a. de markt en het OLV-Ziekenhuis

·Het gemeentehuis van Wortegem-Petegem

·Domein De Ghellinck

·Lozer Bos

·Recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze

Waar kunt u overstappen?

Trein:

Aan de haltes Anzegem Station, Deinze Station, Oudenaarde Station en Waregem Station kunt u overstappen op de trein.

Streeknet:

Met de belbus kunt u op heel wat plaatsen binnen het belbusgebied overstappen op de streeklijnen.

Belbus:

·U kunt overstappen op belbussen 125 Zulte – Deinze – Nevele, 145 De Pinte – Sint-Martens-Latem – Nazareth, 445 Horebeke – Oudenaarde, 460 Maarkedal – Oudenaarde en 485 Zingem – Oudenaarde.

·U kunt ook overstappen op belbussen 78 Deerlijk, 88 Waregem Noordwest en 89 Anzegem. Voor het reserveren van deze belbussen moet u contact opnemen met de belbuscentrale in West-Vlaanderen op het nummer 059 56 52 56.

Belbus 485 Zingem – Oudenaarde

Wanneer rijdt deze belbus?

Op schooldagen en tijdens schoolvakanties van 5.45 tot 20.15 uur

·Op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 21 uur

Waarheen rijdt de belbus?

De belbus stopt, net als de gewone bus, aan vaste haltes. Maar zijn reisweg is afhankelijk van de reservaties. Met de belbus kunt u alle mogelijk verplaatsingen maken binnen het belbusgebied.

Het belbusgebied omdat het volledige grondgebied van Zingem en een deel van Oudenaarde (centrum, Eine, Heurne, Mullem). Daarnaast heeft de belbus ook haltes in Gavere (Asper), Kruishoutem (Lozer, Wannegem-Lede) en Wortegem-Petegem (Ooike).

Een aantal belangrijke bestemmingen binnen het gebied zijn:

·Het centrum van Oudenaarde met o.a. het station, het stadhuis en het winkelcentrum

·Het gemeentehuis van Zingem

·Het station van Zingem

·Het dorp van Nazareth

·De markt van Gavere

Waar kunt u overstappen?

Trein:

Aan de haltes Oudenaarde Station en Zingem Tuinwijk kunt u overstappen op de trein.

Streeknet:

·Aan de halte Oudenaarde Station kunt u overstappen op de lijnen 16, 17, 41, 42, 44, 46, 47, 58, 61, 62, 62s, 63, 65, 66 en 83.

·Aan heel wat haltes kunt u overstappen op de verschillende streeklijnen.

Belbus:

Aan de halte Oudenaarde Station kunt u overstappen op belbussen

·445 Horebeke – Oudenaarde

·450 Kruishoutem – Wortegem-Petegem

·460 Vlaamse Ardennen

Tarieven Zingem

 De Lijn heeft verschillende vervoerbewijzen:

        - Neem je slechts enkele keren per jaar de bus? 

          Dan koop je het best een biljet of een sms-ticket.

       -  Reizigers die wat vaker rijden, hebben meer baat bij een Lijnkaart.

       -  Voor wie dagelijks rijdt, is de Buzzy Pazz of Omnipas ideaal.-

        - Wie jonger is dan 6 of ouder dan 65, rijdt gratis.

Meer info over de tarieven vind je op de website van De Lijn (link: http://www.delijn.be/vervoerbewijzen/types/index.htm).

Koop je biljet in voorverkoop

Met een biljet of een Lijnkaart betaal je, net als op een gewone lijnbus, voor het aantal zones dat je doorkruist. Een biljet en een Lijnkaart zijn goedkoper bij aankoop in een van de voorverkooppunten van De Lijn. Een lijst met alle voorverkooppunten vind je op de website van De Lijn (link: http://applicaties.delijn.be/vvkpunten/?taal=nl).

Korting op Buzzy Pazz

Als je binnen hetzelfde gezin meerdere Buzzy Pazzen koopt met eenzelfde begindatum en geldigheidsperiode, krijg je van De Lijn gezinskorting. Op de tweede Buzzy Pazz krijg je een gezinskorting van 20 %, een derde en alle volgende Buzzy Pazzen zijn altijd gratis. Wie van de gezinskorting wil genieten, moet een bewijs van gezinssamenstelling (maximum 2 maand oud) voorleggen. Enkel wanneer je je abonnement online aankoopt en je alle abonnementen op hetzelfde ogenblik bestelt, hoef je geen bewijs van gezinssamenstelling te voorzien om van de gezinskorting te kunnen genieten. Meer info vind je op de website van De Lijn (link: http://www.delijn.be/vervoerbewijzen/types/abonnement/buzzy_pazz.htm).

Stedenbouw, ruimtelijke ordening en mobiliteit

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem
Rutsaert Tom
09 389 01 20
09 389 01 29

Openingsuren

ma

8.30

-

11.30 u.

di

8.30

-

11.30 u.

13.30

-

18.45 u.

woe

8.30

-

11.30 u.

do

8.30

-

11.30 u.

vrij

8.30

-

11.30 u.