Nutsvoorzieningen

Water, elektriciteit, sanitair: zonder nutsvoorzieningen kunt u geen evenement organiseren. Ze zorgen voor meer comfort, zowel voor de organisator als voor de deelnemers. Denk naast een tijdige reservering ook aan een goede en veilige plaats op het terrein.

water

Voor kleine hoeveelheden volstaan enkele jerrycans of een behulpzame buur. Voor grotere evenementen kunt u een tijdelijke aansluiting op het waternet nemen. Bijna elke straat beschikt over ‘hydranten’. Dit zijn de waterpunten waar de brandweer zich in geval van nood kan op aansluiten. Ook als organisator kunt u, tegen vergoeding, deze hydranten gebruiken. U kan hiervoor een standpijp ontlenen bij de gemeente (digitaal of schriftelijk aan te vragen).

elektriciteit

Al bij het kleinste evenement heeft u elektriciteit nodig. In een zaal is er vrijwel altijd elektriciteit. Controleer wel of de capaciteit volstaat! Voor evenementen in openlucht kunt u soms op een buur rekenen. Bij grotere activiteiten kijkt u beter uit naar aansluitkasten of stroomgeneratoren.

Aansluitkasten

Een aansluitkast geeft een tijdelijke aansluiting op het elektriciteitsnet. Tot de liberalisering van de elektriciteitsmarkt stond de distributienetbeheerder daar zelf voor in.

Op volgende locaties kunnen aansluitkasten van de gemeente gebruikt worden:

Zingem: kerk

Huise: kerk en voetbalplein

Ouwegem: gemeentelijke parking Ouwegemsesteenweg

Het gebruik van deze kasten kan aangevraagd worden bij de gemeente (digitaal of schriftelijk).

Stroomgeneratoren

Met een stroomgenerator kunt u zelf stroom opwekken. Misschien heeft u een aannemer in uw vriendenkring die zijn generator wil uitlenen. Anders zult u waarschijnlijk een beroep moeten doen op een commerciële verhuurfirma. Die vindt u in de “Gouden Gids” (rubriek “Verhuring Materiaal”)

verwarming

Winterse en avondlijke activiteiten vergen vaak verwarming. Er zijn verschillende soorten toestellen te huur, zoals gasflessen met branders of blazers die voor warme lucht zorgen. In de “Gouden Gids” vindt u deze toestellen bij de rubriek “Verhuring Materiaal”.

Let er op dat de toestellen veilig staan: buiten het bereik van kinderen en deelnemers, en uit de wind. Vermijd gevaar voor brand, ontploffing en koolmonoxide (=CO-)vergiftiging. Indien u gebruik maakt van gasflessen, raden we u aan ook het hoofdstuk over brandveiligheid na te lezen.

sanitair

Niemand verblijft graag in de geur van een openluchturinoir. Voorzie dus indien nodig toiletwagens of plaspalen. U plaatst ze best net buiten het actieve deel van uw terrein. Let wel, het is verboden om toiletten aan te sluiten op rioolroosters die u aan de kant van de rijweg terugvindt. We raden het gebruik van chemische toiletten dan ook sterk aan. Indien mogelijk kan wel aangesloten worden op een privaat rioolaansluitpunt voor vuil water of een sceptische put. Zorg er tenslotte voor dat de toiletten ook in het donker te vinden zijn. Niemand tast graag in het donker!

U kunt toiletinstallaties huren bij bedrijven.

Stedenbouw, ruimtelijke ordening en mobiliteit

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem
Rutsaert Tom
09 389 01 20
09 389 01 29

Openingsuren

ma

8.30

-

11.30 u.

di

8.30

-

11.30 u.

13.30

-

18.45 u.

woe

8.30

-

11.30 u.

do

8.30

-

11.30 u.

vrij

8.30

-

11.30 u.