Mountainbikeroute Zingem en Mountainbikenetwerk 'Vlaamse Ardennen'

MOUNTainbikeroute Zingem

Sinds oktober 2006 heeft ook Zingem een Bloso mountainbikeroute. De route wordt met gele pijltjes o.a. ook verbonden met de mountainbikeroutes van Gavere, Kruishoutem, Wortegem-Petegem en Zwalm.

verschillende routes

De mountainbiker heeft keuze uit 2 verschillende routes die verbonden zijn met elkaar door een traject van een drietal kilometer. Dit staat aangeduid aan de hand van de gele pijltjes.

Groene route Zingem

  • 17,5 km;
  • voor de beginnende mountainbiker;
  • startplaats aan het voetbalterrein van KSK Zingem in de Sportstraat.

Blauwe route Huise-OuwegeM

  • 30 km;
  • de golvende wegen vragen een beetje ervaring van de mountainbiker;
  • startplaats aan het voetbalterrein van VCE Huise in de Lange Aststraat.

Kaart

Van deze mountainbikeroute zijn folders beschikbaar op het gemeentehuis. In deze gratis folder staat een korte beschrijving en eenvoudig kaartje van de route.

Wie een meer gedetailleerde kaart wil van de route kan een geplastificeerde stafkaart kopen aan de balie van het gemeentehuis of de bibliotheek van Huise voor de prijs van 3 EUR.

Digitaal kan u de kaart hier terugvinden.

nieuwe MTB-route Zingem verbonden met andere gemeenten

Mountainbikenetwerk 'Vlaamse ardennen'

Het mountainbikenetwerk 'Vlaamse Ardennen' van 406 km loopt over de gemeenten Brakel, Horebeke, Kluisbergen, Kruishoutem, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zingem en Zwalm. Het is op één na het grootste MTB-netwerk van Vlaanderen en is voor de mountainbiker zonder twijfel de meest uitdagende van het Vlaamse landschap.
De routetrajecten lopen over talrijke heuvels van de Vlaamse Ardennen, waarvan de Paterberg, de Koppenberg, de Kluisberg, de Knokteberg en de Oude Kwaremont slechts een greep zijn uit het netwerk. Het netwerk staat aangeduid met groene, blauwe of rode pijltjes. De routes tussen de verschillende gemeenten worden verbonden door gele pijltjes.

KAART

Een gratis folder van het MTB-netwerk Vlaamse Ardennen kan u alvast in het folderrek van het gemeentehuis, de bibliotheek en De Griffel terugvinden. In deze gratis folder vindt u een korte beschrijving en een eenvoudig kaartje van de route.

De gedetailleerde kaarten van de routes zijn te verkrijgen in de vorm van geplastificeerde stafkaarten aan de balie van het gemeentehuis en de bibliotheek van Huise. Het volledige netwerk Vlaamse Ardennen is te koop voor 15 EUR (5 stafkaarten zitten gebundeld in een handig doosje).

DOWNLOADEN ROUTES OP FIETS GPS

Wie over een fiets gps beschikt kan via www.vlaamsemountainbikeroutes.be verschillende routes downloaden.

De route van Zingem kan u alvast rechtstreeks hier terugvinden.

FILMPJE mountainbikenetwerk

Wenst u alvast een voorsmaakje van het mountainbikenetwerk 'Vlaamse Ardennen', bekijk zeker het promotiefilmpje: klik hier

Sport

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem
Valerie Dhondt
09 389 01 30
09 389 01 49

Openingsuren

ma

8.30

-

11.30 u.

di

8.30

-

11.30 u.

13.30

-

18.45 u.

woe

8.30

-

11.30 u.

do

8.30

-

11.30 u.

vrij

8.30

-

11.30 u.