Speelpleinwerking

WAT

In 1995 is de gemeentelijke speelpleinwerking opgestart.

De speelpleinwerking is een open vakantie-initiatief. Ieder kind kan er terecht, los van elke filosofische of ideologische overtuiging. Onder deskundige begeleiding krijgen kinderen en jongeren er zo ruim mogelijke speelkansen. Daarvoor voorziet de speelpleinwerking een functionele infrastructuur, aangepast speelmateriaal en een gevarieerd speelaanbod.

De gemeenteraad treedt op als bestuursorgaan. Een stuurgroep staat de inrichter bij met het beheer van de werking. De dienst vrije tijd/jeugd/info staat in voor de algemene coördinatie.

Vanaf 2000 werd een vrij spelsysteem ingevoerd waarbij de kinderen kunnen kiezen wat ze willen spelen. Ze kunnen kiezen voor een begeleide activiteit, ze kunnen iets ontlenen in de speelpleinwinkel, ze kunnen kampen bouwen of het crossparcours gebruiken.

Vanaf de zomer van 2017 worden de opvang (voormiddag) en speelpleinwerking (namiddag) onder één en dezelfde noemer georganiseerd. In de voormiddag is het aanbod voor de kinderen beperkter dan het hierboven vernoemde open speelaanbod.

SPPLW 1 (Medium)

WANNEER

De speelpleinwerking gaat enkel door tijdens de zomermaanden juli en augustus, en dit elke dag van 9 u. tot 16.30 u. Er is vooropvang vanaf 7 u. en naopvang tot 18 u. Het speelplein is gesloten op 21 juli en 15 augustus.

In 2018 opent het speelplein zijn deuren op maandag 2 juli. De laatste speelpleindag is vrijdag 24 augustus.

Ouders worden vriendelijk verzocht om hun kinderen ten laatste om 9 u. te brengen. Om veiligheidsredenen wordt de ingang daarna gesloten.

Kinderen die enkel in de namiddag komen, kunnen toekomen vanaf 13 u. Ook hier wordt omwille van veiligheidsredenen de ingang om 13.30 u. stipt gesloten en start de speelpleinwerking.

De kinderen kunnen terug afgehaald worden tussen 16.30 u. en 18 u.

SPPLW 2 (Medium)

VOOR WIE

Alle kinderen die de volle leeftijd van 3 jaar bereikt hebben en zindelijk zijn tot het jaar waarin ze 12 worden, zijn welkom in de voormiddag.  

  • Alle kleuters die de volle leeftijd van 3 jaar bereikt hebben tot de kleuters die in september naar het 1e leerjaar gaan, zijn de '(B)engels'.
  • De kinderen die in september naar het 2e leerjaar tot en met het 1e middelbaar gaan, zijn de 'Rakkapoenen'.

In de namiddag verwelkomen we ook de de jongeren die in september naar het 2e middelbaar gaan tot het jaar waarin ze 15 worden: de 'Tieners'.

SPPLW 3 (Medium)

WAAR

Gemeenschapscentrum De Griffel

Ouwegemsesteenweg 90 in Ouwegem

tel. 09 390 85 22

SPPLW4 (Medium)

TARIEF

4 euro per halve dag, via facturatie achteraf. Voor activiteiten die plaatsvinden buiten het speelplein kan een extra bijdrage worden gevraagd.

SPPLW 5 (Medium)

REGISTRATIE EN INSCHRIJVEN

Enkel geregistreerde kinderen wordt toegang verleend tot het speelplein. Registreren kan via www.i-school.be/zingem/registreren.

Voor deelname aan de speelpleinwerking in zowel de voormiddag als de namiddag wordt gevraagd om vooraf in te schrijven (beperkte plaatsen). Dit kan via www.i-school.be/login (enkel mogelijk ná eenmalige registratie). Opgelet, kosteloos annuleren (voormiddag) is enkel mogelijk tot 5 werkdagen vooraf of met medisch attest.

Klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg over registreren en inschrijven via i-School.

EXTRA ACTIVITEITEN

De planning van de extra activiteiten vind je terug in de middenkatern van de vrijetijdsfolder, editie zomer 2018 alsook op de Facebookpagina van het speelplein. Voor meer gedetailleerde info: zie Zingemnaar van juli/augustus of op i-School (na inloggen).

Inschrijven (en onmiddellijk online betalen) gebeurt eveneens via www.i-school.be/login.

Jeugd

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem
Mieke Meire
09 389 01 30
09 389 01 49

Openingsuren

ma

8.30

-

11.30 u.

di

8.30

-

11.30 u.

13.30

-

18.45 u.

woe

8.30

-

11.30 u.

do

8.30

-

11.30 u.

vrij

8.30

-

11.30 u.